Blog

KRISTALNI RITUALI: totalna solarna eklipsa 14.12.2020.

Prigrlite sebe i svoje kristale u periodu retkog totalnog pomračenja Sunca. Dugo već astrolozi najavljuju ovaj događaj, veoma se mnogo o njemu pisalo poslednjih dana. Ovo je drugo i poslednje pomračenje Sunca u godini. Jednostavno ga ne možete propustiti na vašem putu buđenja i svesnosti. Moćna energija ovog astrološkog događaja podići će vas i pripremiti za ulazak u novu godinu. Otkrijte šta za vas znači pomračenje u decembru i kako iskoristiti svoje kristale kako biste uhvatili te posebne sunčeve i mesečeve zrake.

Šta je pomračenje Sunca?

Kada se Mesec u toku svog putovanja nađe između Sunca i Zemlje, dogodi se pomračenje Sunca. Senka se proteže širom naše planete i trenutak je tame. Predstojeće potpuno pomračenje Sunca ili totalna sunčeva eklipsa dogodiće se 14. decembra. Šta je duhovno značenje ove pojave?

Tokom potpunog pomračenja Sunca možete primetiti ono što je poznato kao “vatreni prsten”. Ovaj prsten je simbol beskrajne mudrosti, ciklusa i novih početaka. Vraća vas u kontakt sa svrhom vaše duše i traži od vas da razmišljate filozofski. Takođe vas podseća na vašu fizičku smrtnost i vašu duhovnu besmrtnost. Ponašajte se u skladu s tim, jer život je dragocen dar – ali nije trajan. Pomračenje Sunca je vreme da ugledate svetlost. Otkrivaju se tajne, oslobađamo se tame i prepoznajemo prilike. Ovo je posebno važno jer je svet podelio kolektivno iskustvo tame. Pandemija je globalno pogodila ljudsko zdravlje, ekonomiju i moral. Niko ovu godinu nije prošao neozleđen.

Potpuno pomračenje Sunca označava značajnu prekretnicu, ne samo u svetskom progresivnom toku, već i zato što nas čeka nova godina. Iako su mnogi astrološki događaji vreme za samootkrivanje i obnavljanje vaše duhovnosti, ovo pomračenje govori o višem dobru. Vreme je da se okupimo i pokušamo skrenuti  civilizaciju s ovog puta uništenja.

Svaka osoba ima svrhu i način da pomogne u ovom zajedničkom cilju. Iskoristite snagu potpunog  pomračenja kako biste ostali uzemljeni i brižni pomoću zemaljske energije, psihičke i intuitivne energije mladog Meseca, te aktivni i pokrenuti energijom Sunca.

Nešto spolja može tražiti da gledate u daljinu i stavite obnovljeni fokus na nešto za što niste shvatili da ima potencijala. Možda je to samo tračak ili iskra – ali nova vrsta vatre sada plamti u svakom od nas. Bez obzira koliko se osećate istrošeno, nešto bolje vas želi pronaći. Budite svesni toga i neka vam svetlo za vaše dobro raspoloženje bude nada.

Gdje god da se nalazite u svetu, imaćete ogromnu dobrobit od korišćenja kristala u vreme potpunog pomračenja. Dobićete vibracije Sunca, Mjeseca i Zemlje odjednom. To je snažna kombinacija energije koja se ne događa često – zato se pripremite! Meditirajte i razmišljajte o potpunom pomračenju Sunca o svojoj misiji. Koji je vaš udeo u ovom sjajnom točku života?

Najbolji kristal za ovo potpuno pomračenje Sunca je crveni jaspis.

Ukoliko ovaj dan iskoristite za energizaciju vašeg crvenog jaspisa on će ostati pod uticajem ove energije i koristiće je nekoliko meseci, sve do sledećeg pomračenja Sunca 10. juna 2021. godine.

Razlog zašto je crveni jaspis kamen za ovo pomračenje je taj što najbolje predstavlja onu svetlu i večnu crvenu vatru. Dok se nebo sunča u trenutnom toku crvene boje, vaš crveni jaspis će upiti ove moćne zrake i pohraniti ih u svojoj kristalnoj strukturi, čiju energiju ćete imati sa sobom dok razmišljate o svojim životnim ciljevima i na koji način možete dati potitivan energetski doprinos ovom svetu u bolovima. Crveni jaspis utopljen u ovo pomračenje Sunca takođe će ojačati vašu korensku čakru i fizičko telo. Postaće izvorom vaše motivacije, energije i pokretačkog plamena, one iskre koja pali vašu energiju. Možda ste se osećali poraženo u delovima 2020. godine, ali spremni ste napuniti tu unutrašnju vatru i krenuti punom snagom u novu godinu. I poruka za ovu eklipsu glasi:

„Jednostavno budi ti i pusti crveni jaspis da te napaja.“

Uz ovo pomračenje vezuju se tri rituala. Prvi prati temu kolektivne pomoći čovečanstvu, drugi vas uči kako da iskoristite energiju eklipse za jačanje materijalnih mogućnosti, dok je treći okrenut ka sticanju duhovnog uvida kroz ovu monumentalnu pojavu. Oni slede formulu Zemlje, Sunca i Meseca.

Pozitivni efekti ovih rituala koje izvodite sa kristalima, višestruki su i navešću samo neke:

  • stvaranje pozitivne vizije za vaš život
  • iznošenje zastarelih i ograničavajućih obrazaca razmišljanja, strahova i negativnih misli i ponašanja na površinu gde se mogu očistiti i isceliti
  • razvijanje jasne veze sa vlastitim mudrim srcem
  • iskorak u vašu prirodnu mudrost i intuiciju
  • podsticanje entuzijazma, energije i strasti
  • povećanje samopouzdanja i osećaja vlastite vrednosti
  • podstrek ciklusu rasta, širenja i održivog etičkog blagostanja
  • olakšavanje otkrića koja donose jasnoću, jasan smer i pokreću ka pozitivnom delovanju u područjima koja koriste vaše talente i darove
  • bolju sposobnost privlačenja, stvaranja i izgradnje bogatstva svih vrsta
  • povećana psihička i intuitivna osetljivost
  • fizičko i emocionalno isceljenje
  • produbljivanje smirenja i unutrašnjeg mira
  • hrabrost i jasan smisao
  • pozitivan pogled na život, bez obzira na vaše trenutne okolnosti

Ritual 1: Podizanje kolektivnog iskustva Zemlje

Ovaj ritual se izvodi u vreme kada je pomračenje na snazi. Držite u ruci ili nosite svoj nakit od crvenog jaspisa u toku samog pomračenja.

U trenutku kada Mesec blokira Sunce, zatvorite oči i odvojite trenutak da razmislite o tome šta možete učiniti da promenite kurs čovečanstva. Koja je vaša uloga u svemu tome? Neka vam odgovor dođe kroz treće oko, kao da vas sunčeve zrake prosvetljuju znanjem. Ne razmišljajte i ne analizirajte, samo primite svoju poruku. Ako iz nekog razloga nije jasno, možete te noći meditirati uz kristale i shvatiti svoju misiju.

Držite svoje kristale od crvenog jaspisa blizu sebe tokom narednih 6 meseci i dopustite im da vas podstaknu da učinite ono što predstavlja vaš udeo u stvaranju ovog sveta boljim.

Ritual 2: Iskorišćavanje sunčevih zraka za jačanje materijalnih mogućnosti

Ovaj ritual se izvodi u celog dana pomračenja. Postavite vaše kristale ili nakit od crvenog jaspisa napolje ili blizu prozorske daske ceo dan kako bi upili sunčeve zrake totalnog pomračenja.

Sledećeg dana vaše kamenje će biti super napunjeno i spremno za programiranje. Programirajte svoj kamen u ličnu korist po vašem izboru. Primeri mogu biti jače fizičko telo, veće bogatstvo, uspeh u karijeri, zvezdane veze itd. Što su ciljevi konkretniji, to bolje za vas.

U toku programiranja kristala, lezite i smestite ih na ili oko svoje korenske čakre. Zamislite da nenadmašna sila sunčeve energije ulazi kroz vašu korensku čakru i uzdiže telo. Osećate se napunjeno poput baterije, spremni za postizanje svojih ciljeva.

Nakon programiranja kristala postavite ih u područja koja su povezana s vašim ciljevima. Na primer, ako je posao ili karijera, stavite ih blizu radnog stola. Ako je to društveni cilj, kristal može ići u vašu dnevnu sobu. Ukoliko su ljubavni odnosi u pitanju, videćete rezultate ako ih smjestite u spavaću sobu itd. Tamo će ostati u sledećih 6 mjeseci. Uzmite ove kristale i držite ih u rukama tokom narednih 6 meseci kad god osetite da vam treba pojačanje ili podsetnik da biste ostali na svom putu. Ako ste ritual izveli sa nakitom od crvenog jaspisa onda ga nosite što češće tokom narednih 6 meseci.

Ritual 3: Iskorišćavanje mesečevih zraka za vaš duhovni dobitak

Ovaj ritual se izvodi u noći perioda pomračenja. Postavite vaše kristale ili nakit od crvenog jaspisa napolje ili blizu prozorske daske i držite ih tamo preko noći kako bi ih Novi Mesec i njegove psihičke yin snage dodatno osnažili.

Sledećeg dana vaše kamenje će biti napunjeno i spremno za programiranje. Usredsredite se na duhovni cilj ovog rituala. Primeri mogu biti: zdravije čakre, jasnoća uvida, verovanje svojoj intuiciji, ispunjavanje  i povezivanje vaših duhovnih vodiča, postizanje dubljih meditacija itd. Što konkretnije, to bolje.

Postavite kamenje crvenog jaspisa na čakru trećeg oka. Osetite kako pulsira, otvara vaše više čakre i proširuje vaš um.Tokom sledećih 6 meseci ciklusa možete koristiti ovo kamenje često u duhovnim praksama kao što su meditacija, pozitivne afirmacije, raspored kristala, divinacije i još mnogo toga.

U narednih 6 meseci uz crveni jaspis možete po potrebi koristiti i sunčeve kristale, kao dodatak i osnaženje ili kao energiju koju želite da unesete pored one koju ste isprogramirali tokom eklipse.

Sunčev kamen: krajnji kristal sunca koji morate imati za sve solarne događaje.

Ćilibar: veseli kristal sunca koji ovekovečuje vreme.

Citrin: Najbolji kristal za iskorišćavanje izobilja, blagostanja i velikodušne prirode sunca.

Zlatni kalcit: Ovaj kristal sunca se može vam osvetliti put, otkrivajući jasnoću i smer.

Žuti jaspis: Ovaj kristal donosi vam najbolju kombinaciju sunčevih i zemaljskih sila, održavajući vas u ravnoteži i harmoniji.

Zlatni iscelitelj kvarc: Ovo je izbor kristala sunca za iscelitelje koji žele pomoći sebi i drugima da prevladaju bolesti koristeći prirodnu energiju.

Napredniji korisnici kristala i kristaloterapeuti mogu napraviti kristalnu mrežu (mandalu) od gore pomenutih kristala, sa centralnim kristalom crvenog jaspisa i ostaviti je tokom 24h totalne sunčeve eklipse napolju ili na prozorkoj dasci kako bi je napunili energijom. Pre postavljanja potrebno je ispoštovati sve neophodne procedure koje se koriste prilikom pravljenja kristalnih mandala.

Do nekih novih rituala voli vas Ljiljana Filipović

Podelite:

Možda vas interesuje još i...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *