Blog

KRISTALNI RITUAL PUNOG MESECA 1.deo

Najmoćnija od svih mesečevih faza je faza punog meseca. Ima veoma dubok duhovni uticaj, pa bi bilo lepo iskoristiti njegovu energiju u svrhu pročišćenja, kako ličnog, tako i naših kristala. Pun mesec je najsjajniji i predstavlja najmoćniju tačku mesečevog ciklusa. Vreme je da postavimo temelje na kojima ćemo graditi naš lični razvoj i započnemo putovanje novom stazom duhovnog napretka. U ovu svrhu, rituali punog meseca omogućiavaju nam da iskoristimo mesečevu energiju da oslobodimo ono što nam više ne služi, da otpustimo negativne sile i upijemo pozitivnu i isceljujuću energiju.

Još od starih vremena poznato je svojstvo kristala poboljšanja emocionalne i duhovne ravnoteže. Ukoliko želite da osnažite vibraciju vaših kristala, pojačate njihova svojstva i poboljšate njihovu efikasnost, vreme punog meseca je najmoćnije za punjenje, meditaciju i čišćenje vaših kristala isto kao i vaših enrgetskih centara. Upravo iz ovih razloga, širom sveta, mnoge kulture izvode rituale tokom punog meseca.

Prvi deo rituala odnosi se na punjenje kristala koje koristite svakodnevno i sprovodi se sledećim koracima:

  • Očistite kristale – nežno operite kristale uoči noći punog meseca. Najbolje bi bilo da imate neki prirodni izvor vode, ali i voda iz slavine sasvim će poslužiti ovoj nameni. Vodite računa da ne kvasite kristale koji ne vole vodu, njih očistite na neki drugi način, kojim ih uobičajeno čistite. Postavite nameru čišćenja i uživajte u tim trenucima slušajući omiljenu muziku ili izgovarajući neki vaš omiljeni tekst.
  • Napravite svoj sveti prostor i postavite kristale – nakon što ste očistili i osušili vaše kristale, postavite ih na zemlju, odmah po zalasku sunca. Na ovaj način vršite pripremu za kupku punog meseca. Ukoliko niste u mogućnosti da vaše kristale postavite direktno na zemlju, postavite ih na bilo koju prirodnu površinu. Obogatite sveti prostor svećama, muzikom, mirisnim štapićima, tamjanom… ili šta god poželite, a mislite da će vam pomoći da se najbolje fokusirate u svojoj nameri.
  • Oslobodite se nepotrebnih emocija – dok odlažete svaki kristal na zemlju ili prirodnu površinu, možete im predati svoje emocije na čišćenje. Naglas izgovorite emociju koje želite da se oslobodite, ovim dajete potvrdu oslobađanju.
  • Sakupljanje kristala – sledećeg jutra sakupite svoje kristale. Dozvolite im da ostanu na jutarnjoj sunčevoj  svetlosti neko vreme, pre nego ih sakupite. Dok ih sakupljate možete postaviti nameru novog puta. Čak možete i meditirati kada ih sakupite, manifestujući svoju novu nameru oslobođenu zastarelih emocija, obrazaca ili negativne energije koja vam blokira put.

Kao i uvek  – dozvolite da se za sve pobrine vaša intuicija.  Srećno i uživajte.

Za one koji žele da urade ritual na sebi  naredni tekst  će biti priprema.

Ljiljana Filipović

Autor naslovne fotografije meseca: Tijana Filipović

Podelite:

Možda vas interesuje još i...

1 Comment

  1. Snezana says:

    Da li treba imati svoj jedan kristal ili moze da se ima svaki koji mozete da si priustite … cula sam da nevalja imati puno kristala da li je to istina? Hvala na odgovoru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *