Blog

KRISTALNI RITUAL PUNOG MESECA 2. deo

Ritual punog meseca je jednostavna ceremonija koja se izvodi tokom punog meseca, kada ste u mogućnosti da iskoristite lunarne moći da vam pomognu pri otpuštanju negativnosti i obrazaca koji vas uvode u problematične situacije. Ovo je vreme kada punite svoje emocionalno i duhovno biće novim, pročišćenim energijama. Isceljujući je ritual, pomoću kojeg unosite umirujuću, osvežavajuću i svrsishodniju energiju u svoj život. U nastavku teksta proći ćemo sve korake neophodne za ovaj ritual, a počinjemo od pribora koji trebate nabaviti.

Pribor potreban za ritual:

 • Kristal po izboru (Labradorit, Mesečev kamen, Selenit ili Gorski kristal)
 • Palo Santo (može i tamjan, mirišljavi štapić ili neka smeša aromatičnih biljaka)
 • Posuda koja je otporna na vatru (kamena, porcelanska, glinena, staklena, NIKAKO DRVENA)
 • Šibice ili upaljač
 • Olovka i papir
 • Sveća
 • Vruća šolja čaja

Sada kad imate sav potreban pribor možete se posvetiti vašoj ceremoniji punog meseca.

 • Korak 1. – Napravite svoj sveti prostor – Nađite mesto gde ćete moći neometano sprovesti svoj ritual. Mesto gde ćete moći biti mirni, gde možete organizovati potreban pribor ispred vas. Ovo može biti neki mirni kutak u vašem stanu ili kući, a u vreme letnjih meseci to može biti mirni kutak vaše bašte ili neko mirno mesto u prirodi koje volite. Zapalite Palo Santo, tamjan ili mirišljavi štapić i blagoslovite prostor njegovim dimom, a zatim skuvajte vruću šolju čaja. Ukoliko nemate mogućnost kuvanja čaja, možete poneti skuvan čaj u termos boci.
 • Korak 2. – Meditirajte – Upalite sveću. Udobno se smestite u sedeći položaj i zatvorite oči. Dozvolite telu da se umiri, osetite predivni miris koji se širi oko vas. Ostanite u tom položaju zatvorenih očiju dok ne osetite da se vaš um potpuno umirio. Potom možete otvoriti oči
 • Korak 3 . – Vreme je za pisanje – Pomoću olovke i papira napravite listu svih onih stvari u vašem životu sa kojima želite da se pozdravite i oslobodite ih se u ovom mesečevom ciklusu. To mogu biti negativne misli i stavovi, obrasci ponašanja koji vas ograničavaju, zavisnosti, situacije, ljudi, loša energija i slično. Ne zaboravite da se na spisku pronađe bar jedna stavka kojom sebi opraštate! Jednostavno rečeno, napravite spisak svega za šta mislite da u vašem životu više nema mesta. Neka vas ne obeshrabri ako vaš prvi spisak bude dugačak. Sigurna sam da ćete vremenom doći u situaciju kada ćete samo uživati u ritualu.
 • Korak 4. – Razgovarajte sa Univerzumom – Kada budete spremni, postavite izabrani Kristal na svoj dlan leve ruke i osetite kako se povezuje sa vašim srcem. Čitajte naglas punom mesecu vaš spisak stvari koje želite da pustite – predajte ih Univerzumu, oslobodite ih u Univerzum. Dok izgovarate stvari sa vašeg spiska budite jasni i uvereni da to želite, nemojte brinuti šta će se dogoditi. Univerzum će se već pobrinuti da sve negativne emocije i situacije koje otpustite budu transformisane u drugi vid energije – ljubav i svetlost. Osetite osveženje koje vam ovo otpuštanje donosi. Odvojite par trenutaka da osetite kako negativne emocije odlaze. Osećaj praznine koju ostavljaju popunite svežom energijom i pozitivnošću. Ovo uradite tako što ćete obećati da ćete se BRINUTI O SEBI.
 • Korak 5. – Odraz – Dozvolite energiji koju ste stvorili da vas okruži u potpunosti. Pijuckajte svoj topli čaj i sačekajte par trenutaka uživajući u tome. Potom možete zamoliti svoj Kristal da vam ukaže na novi pravac i sačekajte odgovor. Čućete i osetiti kako celim vašim bićem odzvanja odgovor (a ako imate Oracle kristalne karte možete izvući karticu) na koji način možete sačuvati pozitivnu energiju čiji tok upravo osećate. Zadržite Kristal sa sobom te večeri, a sledećeg jutra ga postavite ga pored prozora na dnevnu svetlost, kako bi se napunio i sunčevom energijom i podsetio vas da ste otpustili negativnost, te da nema potrebe za njihov povratak u vaš um.

Uživajte u ovoj noći punog meseca i svojoj svečanoj ceremoniji.

Ljiljana Filipović

Naslovna fotografija by Tijana Filipović

Podelite:

Možda vas interesuje još i...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *