Kalendar događaja

ČAKRE I TRANSFORMACIJA – ciklus radionica

SREDA, 05.06.2019. u 20:00h

ČAČAK, Učiteljska 12, stan 1

Ljudsku vrstu krasi jedna važna odlika – samostalno donošenje odluka. Ovo predstavlja svojevrstan izvor moći, ali i naš najveći izazov. Zašto izazov? Igra ovog izazova počinje upravo izborom naših misli i stavova. Upravo to znači da smo mi sudionici onoga što doživljavamo, mi smo ti kokreatori svog tela putem stvaralačke snage svojih misli i emocija. Najviši cilj je postati svesna duhovna odrasla osoba. Ovaj put nije lak i transformacija se odvija na 7 nivoa.

U hinduizmu ovaj put predstavljen je čakrama, odnosno putem sedam energetskih centara u našem telu. Takođe sedam hrišćanskih sakramenata govori o istom, kao i sedam svetih istina Kabale. Sva ova učenja pomažu nam da u direktnom i simboličkom smislu bolje razumemo šta je to što nas održava zdravim, šta nam narušava zdravlje i drži nas bolesnim i šta je to što nam pomaže da ozdravimo. Svi sveti tekstovi nam govore da je svrha našeg života prihvatanje i razvijanje našeg duha, moći koja je neophodna za vitalnost našeg mentalnog i fizičkog blagostanja. Neusaglašenost ili naša zloupotreba te moći dovodi do slabljenja našeg duha i velikog smanjenja naše životne sile, čak i na fizičkom nivou.

Spoznaja ljudskog tela preko sedam energetskih centara dolazi nam iz istočnjačkih religija. Svaki energetski centar sadrži univerzalnu životnu lekciju koju moramo naučiti kako bismo se razvijali prema vlastitoj višoj svesti. Slika koju dobijemo ovim načinom posmatranja dovodi nas do niza opisa našeg energetskog sitema, kao i naših navika i sklonosti. Prepoznavanje ovih faktora vraća nas na naš duhovni put, put isceljenja i predstavlja putokaz na našoj utisnutoj biološkoj karti.

Rad je u manjim grupama. Prijava učešća i informacije na e-mail: kristaloterapija@gmail.com ili putem telefona 061/133-4672

Radionice vodi Ljiljana Filipović, energoterapeut

Podelite:

Možda vas interesuje još i...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *